K-9 (Film, 1989) - MovieMeter.nl (2024)

  • 45 berichten
  • 8 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

  • 45 BERICHTEN
  • 8 MENINGEN

zoeken in:

Vorige12Volgende

Fran

  • 1953 berichten
  • 1732 stemmen

16 juni 2011, 22:31 uur

Ik vind dit een grappige film voor een luie zondagmiddag. De chemie tussen Belushi en hond is goed en ook al waren de grappen soms erg flauw. Toch is de film nog wel vermakelijk om naar te kijken.

K-9 (Film, 1989) - MovieMeter.nl (3)

MovieDevil

  • 13 berichten
  • 0 stemmen

19 juli 2011, 16:20 uur

ik ga vandaag kijken en james lijkt minder dik

Guid0

  • 24 berichten
  • 76 stemmen

20 juli 2011, 14:52 uur

Dit is gewoon heel vermakelijk! Geen topfilm natuurlijk, maar hele leuke komedie en de hond doet het hem echt samen met Belushi! Snap de lage rating hier niet, het is zeker een 6+ waard!

El Loco

  • 639 berichten
  • 1948 stemmen

1 oktober 2011, 11:26 uur

Meet the two toughest cops in town.

Normaal gezien bekijk ik zelden zulke films, omdat ze nu eenmaal redelijk vaak tegenvallen en niet echt grappig zijn. Dat ik K-9 dan toch heb gezien is zeer gemakkelijk te verklaren door de aanwezigheid van James Belushi. Het feit dat K-9 een lage score heeft op deze site deed me zeker en vast niet twijfelen om hem te zien, want ik ben een grote fan van Belushi sinds ik hem voor het eerst bezig zag in According To Jim. Echt een geweldige reeks die ik iedereen kan aanbevelen. Spijtig genoeg is die reeks niet echt populair op deze site, maar mij hoeft hij in ieder geval al lang niet meer te overtuigen.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik als grote fan van Belushi bitter weinig films van hem heb gezien. Van According To Jim heb ik zowat elke aflevering gezien, maar na Retroactive en nu K-9 gaapt de grote leemte. Ik zou best meteen al een goed voornemen maken om in de toekomst wat meer films van Belushi te bekijken. In deze film neemt hij de rol van politieagent Michael Dooley op zich. Hij deed me toch vaak terugdenken aan zijn geweldig personage uit According To Jim, waar ik me uren en uren heb mee weten te amuseren. Vooral wanneer hij met anderen ruzie maakt en hen afsnauwt of wanneer hij bijvoorbeeld met die gameboy bezig is, is de gelijkenis treffend. Zelfs aan de kleinste details (zoals de dialoog met zijn vrouw: “Do you know you have an animal growing out of your pants”? – “Thanks, hon. I also have a dog here”.) merk je gewoon dat hij Jim speelt en dat karakter is echt op zijn lijf geschreven. Veel mensen zullen er niets aan vinden en hem eerder als flauwe grappenmaker beschouwen, maar ik vind dat hij ook nu weer geweldig op dreef is op zijn kenmerkende stijl.

Ik zou met de aanwezigheid van James Belushi snel vergeten dat er ook nog een verhaal is waarin hij terecht is gekomen. Op zich is het verhaal vrij standaard. Een politieagent zit achter een drugsdealer aan en probeert een belangrijke lading te onderscheppen, maar het leuke hieraan is dat die agent hulp krijgt van een drugshond, genaamd Jerry Lee. Op zich weinig speciaal zou je denken, maar de combinatie en de chemie tussen die 2 is om je duimen en vingers van af te likken. Heerlijke chemie tussen die 2 en dat is duidelijk te merken in enkele leuke situaties. Zoals bij de overval in het café waar Jerry Lee de boel weet te redden of de scène waar Belushi hem de opdracht geeft drugs op te sporen, maar dan gewoon leukweg op de grond gaat liggen. Verder is K-9 wel erg cliché en voorspelbaar (dat de hond op het einde als redder naar voor komt en uiteindelijk nog weet te overleven kwam nu niet echt aan als een verassing), maar dat doet eigenlijk geen afbreuk aan de film, want hij is gewoon zo leuk en vermakelijk en de combinatie Belushi - Jerry Lee is voortreffelijk.

K-9 zal voor vele mensen gewoon een vermakelijke film zijn (voor sommige zelfs flauw of slecht) die ze 1 keer bekijken en dan snel weer hopen te vergeten, maar dat geldt absoluut niet voor mij. Ik moet toegeven dat ik deze film heb gezien enkel en alleen omwille van de aanwezigheid van James Belushi. Het is echt jammer dat hij als acteur vrij ondergewaardeerd is, maar ik vind hem in ieder geval geniaal en nu moet ik echt wat meer films van hem zien vast te krijgen.

4*

Phantasm

  • 6866 berichten
  • 6789 stemmen

8 november 2011, 17:16 uur

Vermakelijk aktie/komedie die lekker wegkijkt.

Spetie

  • 38582 berichten
  • 6448 stemmen

11 juli 2012, 11:32 uur

Leuk filmpje die ik vroeger nog wel meer kon waarderen.

Het verhaal is niet zo heel bijzonder, maar het is vooral de wisselwerking tussen James Belushi en zijn viervoetige vriend Jerry Lee, waardoor het allemaal grotendeels wel werkt. Samen komen ze in een aantal leuke situaties terecht, die best grappig zijn. Ik ga hier verder niet ontkennen dat het verder allemaal vrij voorspelbaar is en dat de clichés ook zeker niet ontbreken. Persoonlijk vond ik het einde, waarbij James Belushi de badguy met zijn zakcomputertje op het verkeerde been zet, best leuk bedacht.

Ik heb een lichtelijk zwak voor dit filmpje. Ik snap best dat mensen er niets aan vinden en ik zal hem ook niet zo snel aan iemand aanraden, maar ik houd hier dus wel van.

3,0*

Beertje45

  • 815 berichten
  • 513 stemmen

13 januari 2013, 15:34 uur

Heb altijd van deze film kunnen genieten. De grappen zijn niet altijd van het hoogste niveau, ken trouwens geen enkele komedie met enkel en alleen topgrappen. Turner and Hooch vond ik heel wat minder, omdat ik Hanks nooit goed vond als komiek. Hij komt beter tot zijn recht in ernstige rollen. Jerry Lee is erg aandoenlijk. Kwam erg jammerlijk aan zijn einde in the line of duty.

indigoriico

  • 95 berichten
  • 91 stemmen

4 april 2013, 00:48 uur

leuke film om te zien voor een keertje.

goed acterende honden zie je niet veel.

verder is het verhaal een beetje cliché, maar wel leuk

john mcclane 2

  • 3272 berichten
  • 6430 stemmen

19 december 2016, 19:51 uur

Leuke film ,,extra leuk voor hondenliefhebbers .

Genoeg humor.

Het vervolg viel me ook zeker niet tegen.

scorsese

  • 12012 berichten
  • 10335 stemmen

6 oktober 2018, 13:57 uur

Matige film waarin een politie-agent niet met een partner wil samenwerken, maar wel met een hond. Een typische jaren '80 actiekomedie met een mager verhaaltje en clichématige personages. Hier en daar wel vermakelijk, wat grotendeels is toe te schrijven aan de dynamiek tussen de hond en de acteur (James Belushi). Een vergelijking met (notabene uit hetzelfde jaar), kan natuurlijk niet uitblijven. Deze vind ik net wat minder en daarom net geen 3.0 sterren.

teigertje

  • 2191 berichten
  • 2737 stemmen

18 februari 2019, 09:44 uur

Blijft een classic, zo ontzettend leuke film.

Jammer hij hierzo laag scoort, film was vroeger een groot succes geweest.

BlueJudaskiss (moderator films)

  • 11573 berichten
  • 4958 stemmen

3 april 2019, 14:00 uur

Erg leuk, nog veel grappiger dan ik had verwacht.

Hondenfilms zijn bij mij altijd welkom - behalve die puppy-rotzooi van Robert Vince - maar ik had toch verwacht dat dit een stuk braver zou worden: de PG-13 rating hebben ze goed opgerekt.

Hoog tempo, veel grappen, goed gemonteerde actiescènes en een prachtige hond: ik had gisteravond echt niet veel meer nodig dan dit.

4,0*

Pennywise76

  • 54 berichten
  • 53 stemmen

21 april 2020, 21:32 uur

Blijft leuk! Chemie tussen James en hond is echt fantastisch!

Mescaline

  • 7006 berichten
  • 2799 stemmen

27 april 2020, 18:34 uur

Eigenlijk precies wat ik hiervan had verwacht, veel oneliners, een typische 80s vibe en een fijne feel-good sfeer op een aangenaam tempo. Commissaris Rex heeft hier toch wel duidelijk inspiratie uitgehaald. 😉 Belushi en de hond hebben daarbij ook nog eens een leuke en overtuigende chemie samen.

Het verhaaltje is natuurlijk simpel maar je kan je hier prima mee vermaken. 🙂

3,5*

Foose

  • 135 berichten
  • 168 stemmen

17 mei 2023, 20:46 uur

Ik heb deze als kind vrij vaak gezien, maar zelfs tot op de dag van vandaag heb ik veel appreciatie voor deze film. Op zich een vrij clichématige film, maar het werkt wel en dat is grotendeels te danken aan de chemie tussen Belushi en de hond. Belushi doet het ook geweldig om net niet klungelig genoeg over te komen, wat het toch wel geloofwaardig maakt dat hij eigenlijk ook wel een goede flik is.

Het goede is ook dat de actie bij momenten echt hard en spannend kan zijn, net zoals de humor. Die poedelscène vind ik dan weer een stuk minder en mochten ze gerust schrappen. Anderzijds het einde met spannende typische muziek heeft me toch altijd maar weer te pakken. Een 80s vibe, met een goede mix van harde actie en toffe humor kan altijd, zolang het niet vervaagd en de humor niet te lullig wordt zodat het ook de actie onderuit haalt (of omgekeerd). Een perfect voorbeeld hiervan is de Lethal Weapon reeks, vind ik ook geweldig, al zijn die uiteraard van een hoger niveau.

Vorige12Volgende

K-9 (Film, 1989) - MovieMeter.nl (2024)

FAQs

Hoeveel K-9-films zijn er? ›

De film werd gevolgd door een K-9-filmreeks, waaronder twee direct-to-video-sequels, K-911 (1999) en K-9: PI (2002 ); evenals een televisie-spin-offfilm met de titel K-9000, die bedoeld was als pilot-aflevering van een tv-serie die niet was besteld.

Wie was de hond in de film K9? ›

Koton of Rando (overleden in 1991) was een politiehond van de Duitse herder die Jerry Lee speelde in de film K-9 uit 1989 met James Belushi. Hij speelde ook in een kortstondige tv-serie met dezelfde naam. Voordat hij in de film-/tv-serie speelde, werkte Koton voor de politie van Kansas City als K-9-officier.

Is K9 een goede film? ›

Critici beoordelingen

We beginnen met een standaard drugsfilm en eindigen met zoveel monologen tegen de hond dat de dialoogcoach een poepschepje nodig moet hebben gehad. Inhoud is samengevouwen. Sterk onderschatte komedie uit 1989... een perfect klinkende, bruikbare hondenfilmkomedie die nooit de eer kreeg die hij verdiende .

Wat betekent K 9? ›

K9-units zijn speciale eenheden van Politie, Leger, Beveiliging en SAR-teams die getrainde honden inzetten voor diverse taken. Deze honden worden zorgvuldig geselecteerd en getraind om een breed scala aan taken uit te voeren.

Waarom heten honden K9? ›

Het wordt veelal gebruikt omdat het stoer klinkt, en omdat de letters er goed uitzien. K9 is een term die overgewaaid is uit de Verenigde Staten, waar het gewoon een afkorting is om de term Canine in een verkorte term te schrijven. De uitspraak van K9 en canine is nl. hetzelfde, het betreft dus een leuke woordspeling.

Waar komt de naam K9 vandaan? ›

Wat is K9 ? De term 'K9' of 'K-9' is een afkorting van het Engelse en Franse woord 'CANINE' (wat simpelweg 'HOND' betekent). 'CA'='K' en 'NINE'='9' (hetzelfde als 'YOU TOO'='U2'). K9 of K-9 is dus geen merknaam, het is iets zoals het woord 'cola'.

Welke hond is een K9? ›

In 1942 kwam het Amerikaanse leger op het idee om honden op te leiden tot echte legerhonden. Goed getrainde honden konden namelijk prachtige prestaties leveren. Deze honden worden overal ter wereld 'K9 – honden' genoemd.

Is er een tweede K9-film? ›

Het werd geregisseerd door Rod Daniel, geschreven door Steven Siegel en Scott Myers, geproduceerd door Lawrence Gordon en Charles Gordon, en uitgebracht door Universal City Studios. De film heeft twee sequels, K-911 (1999) en K-9: PI (2002) , beide direct-to-video.

Hoeveel films zijn er van K3? ›

Films en Musicals

K3 heeft ook al zes films: K3 en het magische medaillon, K3 en het IJsprinsesje, K3 en de kattenprins, K3 Bengeltjes,K3 en het dierenhotel. In de derde film doet ook Paul de Leeuw mee als de geest. Carry Teefsen doet ook mee in K3 en het IJsprinsesje als de heks.

Hoeveel films zijn er in totaal gemaakt? ›

Nederland kent een stabiel aantal bioscopen met 275 theaters die op 971 doeken films vertonen. Het totale aantal uitgebrachte films in de bioscoop blijft toenemen. De afgelopen vijf jaar steeg het aantal met een derde (118 titels erbij) naar 480 films in 2018.

Hoeveel soorten films zijn er? ›

Hoeveel filmgenres zijn er? Er zijn 13 basis filmgenres: Actie, Misdaad, Drama, Fantasie, Horror, Komedie, Romantiek, Science Fiction, Sport, Thriller, Mysterie, Oorlog, en Western. Daarnaast zijn er meer dan 90 subgenres, variërend van ruimtevaart sci-fi tot hedendaagse westerns.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated:

Views: 5904

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.